Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Vad tyckte du utbildningen?

Den var verkligen jättebra. Över förväntan. Jag gillade bredden. Vi läste många olika ämnen som hade både med ledarskap och produktionsutveckling att göra. Jag tyckte också att hemuppgifterna var väldigt lärorika. Att få göra saker på hemmaplan. Dels blev jag mer synlig i organisationen och så fick jag en mycket bättre helhetsbild av hur vi jobbar och hur allt hänger ihop.

Vad var det för hemuppgifter?

Det var många olika beroende på ämnet men alla var lärorika. När vi läste företagsekonomi till exempel så skulle vi ta reda på hur ekonomiavdelningen räknar fram offert på nytt jobb eller maskiner och även hur man räkna fram break-even på en befintlig produkt. När vi läste produktionslogistik fick vi som uppgift att följa en produkt från start till slut och analysera PIA värde och genomloppstid för varje steg. Det lärde mig mycket om vad man ska tänka på när man planerar.

Hur ser ditt jobb ut idag?

Idag är jag ansvarig för två avdelningar, laser och press. Det omfattar allt från det som rör säkerhet, miljö, kvalité och produktivitet, till personalansvar med utvecklingssamtal och lönesamtal osv. Jag är även mycket involverad i förbättringsarbete och produktionsplanering.

Har du haft nytta av utbildningen i din nya roll?

Ja, verkligen. Jag var ju väldigt intresserad av ledarskap och det lärde jag mig mycket om. Både att vi läste om det men också att vi diskuterade och drog nytta av varandras erfarenheter. I min nya roll får jag testa mitt ledarskap. Att coacha, hantera konflikter och få teamet att jobba ihop och även skapa de bästa förutsättningarna för dem att utföra sitt jobb på bästa sätt.

Jag har rekommenderat mina teamledare att gå den här utbildningen. Jag vet att några redan har sökt och jag hoppas att de kommer in så de kan komma vidare i sin utveckling som jag gjorde.