Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

- När jag kom till Sverige började jag läsa SFI på Lernia och under en lektion kom personal från Montico och presenterade de industriutbildningar som Montico erbjuder. Jag tyckte CNC lät som en rolig utbildning som jag ville prova på. 

När Goran sedan började på Monticos CNC-utbildning i Växjö tyckte han att det var svårt med svenskan, språket inom industri var helt nytt jämfört med den svenska han hade lärt sig på SFI. Därför fortsatte han att läsa SFI på femtio procent samtidigt som han deltog i CNC-utbildningen på femtio procent. 

-  Jag pratade med min CNC-lärare och han föreslog att jag även skulle läsa grundläggande svenska som andraspråk (SAS) på Montico. När jag började på SAS och förbättrade min kunskap i svenska, blev teorin på CNC-utbildningen lättare att klara av. Min svenska förbättrades ytterligare under utbildningen eftersom jag pratade med andra elever och lärare hela tiden. 

De två sista månaderna på utbildningen fick Goran chansen att göra praktik som CNC-lärare på Montico, vilket resulterade i en anställning som lärarresurs. 

- Vid anställningen fick jag som krav att fortsätta läsa SAS för att utveckla mitt språk och det känns jättebra att få möjligheten att fortsätta med svenskastudierna samtidigt som jag arbetar. Framtidsplanen är att förbättra min svenska ytterligare och att fortsätta arbeta på Montico. Jag utvecklas för varje dag på min arbetsplats och trivs på Montico!