Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Aron Söderlind är född i Rumänien och kom till Sverige 1991. Under gymnasietiden gick han handelsprogrammet och har efter det arbetat inom lager. Under en fika i Stockholm fick han syn på en annons om Monticos industrirörmontörutbildning i Hammarö och fick sedan även höra mer om utbildningen av en god vän.

Nästa steg för Aron blev att ta sig ner till en av Monticos utbildningsträffar i Växjö. Där fick han mer information kring utbildningen, som stöds finansiellt av Arbetsförmedlingen. Aron hade nu fått upp intresset för utbildningen och ett yrkesliv som industrirörmontör. Han erbjöds dessutom ett enklare boende i närheten av skolan i Hammarö, vilket gjorde det ännu lättare för honom att ta chansen. 

Goda chanser till jobb efter utbildningen

Efter sina första månader på utbildningen är Aron mycket nöjd, han känner att utbildningen speglar yrket bra och han har redan lärt sig mycket nyttigt. Chanserna till arbete efter utförd utbildning är mycket bra, det är en marknad som växer och det finns ett stort behov av duktiga Industriörmontörer.

- Utbildningen passar mig som person och jag känner varje dag att jag har valt rätt! Jag tror att mina förutsättningar till arbete efter avklarad utbildning är mycket goda då det är stor brist och stor efterfrågan på Industrirörmontörer med svetslicens idag, säger han. 

Aron belyser även hur mycket stöd han fått av lärarna på skolan. 

 - Mina lärare är duktiga, lättillgängliga, proffsiga och erfarna inom yrket. De är pedagogiska och de får ihop den teoretiska biten med den praktiska biten på ett mycket bra sätt.

 Även sammanhållningen mellan eleverna är en bidragande orsak till att Aron trivs så bra med utbildningen. Han beskriver en god och familjär stämmning mellan alla på skolan. 

- Jag skulle varmt rekommendera Hammarö Industrirörmontörsutbildning till alla som vill jobba inom industri med svets och montage. I och med att utbildningen är så pass bred så bereder den också väg för att jobba även inom bygg och lager, avslutar han.