Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
SFI_header_1903x476.jpg

Kursstart

Studietakt

Längd

Svenska som andraspråk

Vi erbjuder grundläggande kurser, svenska, engelska, matematik och svenska som andra språk.

Förutom att läsa svenska som andra språk grund (SAS grund) kan du även läsa SAS grund riktat mot ett yrke du vill jobba med. Du kan alltså läsa SAS grund och en yrkesutbildning på samma gång.  Det går också att kombinera med en praktik.

Hur lång är kursen?
Allt från 4 månader till 1,5 år. Allt är upp till dig som läser. Du läser i egen studietakt, så det är svårt att säga hur lång tid det tar för just dig. När du börjar kursen gör vi upp en plan tillsammans och under utbildningens gång har vi återkommande uppföljningar för att säkerställa att du når dina mål.

Vill du veta mer om våra kurser?
Kom till vårt öppet hus på torsdagar 14.00 – 16.00 på Kungsgatan 1B i Växjö eller kontakta oss på Tel. 0470-78 81 82 eller info@montico.se      

Du kan även göra en intresseanmälan genom att klicka på den blå knappen längst upp till höger på sidan. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Kursen ger elever med annat modersmål än svenska en möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera på svenska. Ett rikt språk ger ökade förutsättningar för att utveckla ny kunskap, studera vidare och ta aktiv del i samhälls- och arbetslivet. Det är också genom språket som vi uttrycker vår personlighet och samspelar med andra människor i olika situationer. Kursen bidrar till att eleverna stärker sin flerspråkiga identitet och utvecklar tillit till sin egen språkförmåga.

 

 

 

 

Besök oss på öppet hus varje torsdag 14.00 – 16.00 på Kungsgatan 1B i Växjö. 

 

 

 

2081 Svenska som andraspråk info@montico.se