Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
privatperson_header.png

Vuxenutbildning hos Montico

Inom Vuxenutbildning erbjuder vi yrkesutbildningar och lärlingsprogram inom en rad yrkesområden samt grundläggande allmänna kurser för dig som behöver komplettera betyg. Utbildningen sker i nära samverkan med olika arbetsgivare, vilket förbättrar dina möjligheter till arbete inom yrkesområdet.

Vad är vuxenutbildning?

Att gå en vuxenutbildning går att jämföra med att gå en vanlig gymnasieutbildningen. Skillnaden ligger i att vuxenutbildningar är för vuxna som redan har passerat gymnasieåren men kanske vill plugga till ett visst yrke eller läsa upp sina betyg.

Utbildningens upplägg styr du till största del själv tillsammans med din utbildningssamordnare. Kan du till exempel inte ta dig till skolan vissa dagar, går det att ordna skräddarsydda scheman som passar dina behov.

Varför ska jag plugga vuxenutbildning?

Det blir allt viktigare att kunna visa upp en godkänd gymnasieutbildning vid anställningsintervjuer för att kunna få jobb. För dig som inte fullföljde gymnasiet är därför vuxenutbildning den rätta vägen att gå för att få en gymnasieexamen.

Du kan antingen välja att läsa upp dina betyg i enskilda ämnesområden eller utbilda dig mot ett specifikt yrke med goda jobbmöjligheter. Oavsett vilken väg du väljer att gå, blir du attraktivare för arbetsgivare med avklarad utbildning i bagaget.

Vad kostar det att gå en vuxenutbildning?

Vuxenutbildning bedrivs i uppdrag av kommunerna, vilket innebär att denna utbildningstyp är kostnadsfri. Dessutom är du berättigad till studiebidrag om du väljer att plugga vuxenutbildning.

Vi har löpande intag - ansök idag!

Ansökan sker genom den kommun du är bosatt i. På varje utbildningssida kan du se på vilka orter din valda vuxenutbildning finns. Kontakta oss gärna på 0200-76 70 00 så berättar vi mer om våra utbildningar och hjälper dig att komma vidare med din ansökan.                          

Du kan även göra en intresseanmälan genom att klicka på den blå knappen längst upp till höger på varje utbildningssida. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort med mer information om den vuxenutbildning du anmält intresse för.

Utbildningar

Namn Platser
Barnskötare Växjö Visa utbildningen
Elmontör Karlshamn Norrköping Växjö Visa utbildningen
Elektriker Karlshamn Norrköping Växjö Visa utbildningen
Fastighetstekniker Karlshamn Växjö Visa utbildningen
Fastighetsskötare Karlshamn Växjö Visa utbildningen
Grundläggande teknikutbildning med språkstöd Karlshamn Tranås Växjö Visa utbildningen
Industriteknisk basutbildning Karlshamn Visa utbildningen
Lärlingsutbildningar Växjö Visa utbildningen
Monteringsutbildning Norrköping Tranås Växjö Visa utbildningen
Orienteringsutbildning Växjö Visa utbildningen
Svenska som andraspråk Växjö Visa utbildningen
Svenska, matematik och engelska grund Växjö Visa utbildningen
Svets- och plåtteknik Bromölla Karlshamn Karlskrona Norrköping Olofström Ronneby Sölvesborg Tingsryd Tranås Växjö Visa utbildningen
Underhållsmekaniker Växjö Visa utbildningen
Verkstad och CNC-teknik Bromölla Karlshamn Karlskrona Norrköping Olofström Ronneby Sölvesborg Tingsryd Tranås Växjö Visa utbildningen
VVS - montör Karlshamn Växjö Visa utbildningen
Undersköterska Växjö Visa utbildningen
Stödassistent Växjö Visa utbildningen