Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
iws_header2.jpg
Företagsutbildning
IWS-utbildning

Kursstart

Studietakt

Längd

IWS-utbildning

Hos Montico får du möjlighet att gå IWS-utbildning -Internationell svetsspecialist. Utbildningen behandlar svetsdefekter, standarder, svetsproduktion samt materiallära och ger dig all den kunskap som krävs för att klara av de nya grundläggande krav som en svetsansvarig har.

I takt med att fler regelverk ställer ökade krav på svetsande personal, ökar de formella kraven på de svetsansvariga på företagen. EN ISO 3834 kräver en kompetent svetsansvarig och grundläggande krav på denne finns angivna i ISO 14731.


Hos Montico får du möjlighet att gå IWS-utbildning -Internationell svetsspecialist (International Welding Specialist). Utbildningen behandlar svetsdefekter, standarder, svetsproduktion samt materiallära inom bland annat stål, rostfritt och aluminium.

Efter godkänd utbildning är du certifierad svetsspecialist med möjlighet att arbeta som svetsansvarig, svetssakkunnig eller svetsledare.

Vill du veta mer?

Ring oss gärna på 0200-76 70 00 så berättar vi mer om utbildningen. Startdatum anpassas utifrån efterfrågan. Du kan även göra en intresseanmälan genom att klicka på den blå knappen längst upp till höger på sidan. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Utöver IWS-utbildningen ingår även utbildning och certifiering för övervakning av svetsarprövningar enligt ISO 9606-1 och visuell kontroll. Utbildningarna genomförs utöver kurstiden för IWS-utbildningen men ingår i kursavgiften.

IWS-utbildningen omfattar totalt 240 timmar som sker under fem till sex veckor (beroende på deltagarens praktiska svetskunskaper*). Utbildningen är indelad i fyra moduler: 

Modul 1 - Svetsprocesser och utrustning
Modul 2 - Materiallära och svetsmetallurgi
Modul 3 - Konstruktion
Modul 4 - Svetsproduktion

Dessutom, praktisk träning* med olika svetsmetoder;  MMA, MIG/MAG, FCW, TIG och gassvetsning/skärning

  • Repetition 

  • Tentamen

* Deltagare som kan visa svetsarprövningsintyg eller arbetsgivarintyg på att hon/han har goda kunskaper och arbetar med en eller flera metoder, kan befrias från praktisk träning per metod. För den som inte kan uppvisa intyg anordnas praktisk utbildning. Tid för detta sker enligt överenskommelse. Dessa timmar ingår inte i utbildningsavgiften utan debiteras särskilt.

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli svetsspecialist med hela världen som arbetsområde. För att kvalificera dig till utbildningen måste du uppfylla något av följande alternativ:

 Tre års svetsrelaterad yrkeserfarenhet samt någon av utbildningarna:

  • Gymnasieskolans industriprogram med svetsinriktning
  • Verkstadsskola 2 år, Plåt- och svetslinje

Eller fem års svetsrelaterad yrkeserfarenhet samt avslutad grundskoleutbildning. För detta alternativ görs ett allmäntekniskt teoretiskt inträdesprov. Godkänt prov gör dig behörig till utbildningen. Vid underkänt prov ges möjlighet att gå en 40-timmars preparandkurs. Efter godkänt slutprov i preparandkursen är du behörig att gå en IWS-utbilning.

Antagningen till utbildningen sker efter att Svetskommissionen granskat inkomna anmälningar, betyg och andra intyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

1291 IWS-utbildning info@montico.se