Utvecklande ledarskap – för ledare i Eksjö
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Utvecklande ledarskap – för ledare i Eksjö

Eksjö.nu satsning på utbildningar inom ledarskap för sina medlemsföretag gav ett bra genomslag. Michael Kullberg från Montico var ansvarig för innehållet på utbildningen som kommer tillbaka även höst, både i form av grundutbildning och påbyggnadsutbildning.

Eksjö.nu har under våren satsat på att erbjuda sina medlemsföretag en grund i ledarskapsutbildning. Syftet har varit att ge en bas att stå på för den primära målgruppen som ofta har titeln gruppledare, produktionsledare, VD eller ägare. Första utbildningen hölls den 19 april och 11 maj.

Michael Kullberg, Seniorkonsult på Montico, höll i utbildningen medan Eksjö.nu arrangerade allt praktiskt.  

-     Tanken var att bygga på deras kunskap som ledare, förtydliga deras självbild och ge dem några verktyg att använda i sitt ledarskap. Det blir lite av en ”kickstart” för ett utvecklande ledarskap där deltagarna själva skrev ett kontrakt på vad de vill utveckla i sitt ledarskap i slutet av utbildningen, berättar Michael.

Under de två dagarna fanns 18 deltagare på plats, bland annat från Hjältevadshus, Smålands Stålgjuteri och Atollen Omsorg.  

-     En bra mix av mer erfarna ledare och dem som precis skulle anta sin första ledarroll, tycker Michael. Dessutom vill alla 18 gå en steg två utbildning i höst, det bästa betyg en utbildning kan få.

Eksjö.nu hoppas även på att fylla ännu en grundutbildning inom ledarskap med start den 12 september.

Läs mer om grundutbildningen här >>

Läs mer om steg två här >>