Utbildningen blir en investering för både företag och individer
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Utbildningen blir en investering för både företag och individer

Behovet av utbildad personal inom industrin är stort. För att främja kompetensförsörjningen i branschen går nu flera aktörer ihop och satsar på rekryteringsutbildningar under april. I den gemensamma satsningen samarbetar Montico med Arbetsförmedlingen, yrkesakademin i Mjölby och flera företag i Tranås och Östergötland. Målet är att hitta de dolda kompetenserna och locka de som ännu inte vet att de passar för industrin.Kristina Aronsson med MitabStrömsholmen redo att möta deltagareNätverkande efter företagens presentationernaDet var industrins stora efterfrågan på kompetens i kombination med en önskan att ge arbetssökande en möjlighet att få upp ögonen för branschen som sammanförde aktörerna. Arbetsförmedlingen tar kontakten med de arbetssökande som kan tänkas vara intresserade av utbildningen. De bjuds då in till en första informationsträff där företagen presenterar sig och sin verksamhet. Därefter har deltagarna möjlighet att sitta ner med de företag som intresserar dem under speedintervjuer.

Sen kan det gå snabbt, om intresse finns efter första intervjun påbörjas utbildningen som är ca 6 månader lång.  

- Men det kan mycket väl hända att man kommer ut i arbete tidigare än 6 månader, allt beror på engagemanget hos individen, säger Kristina Aronsson, Montico.

Kristina är den som håller i trådarna för rekryteringsutbildningarna och hon känner att satsningen är välkommen från företagens sida.

- Alla känns väldigt positiva till att vi gör det här. Det är en bra investering för alla inblandade, vi skräddarsyr utbildningen mot företagen vilket lönar sig både för dem och individen.

Under den första informationsträffen torsdagen 20 april i Tranås fanns Mitab och Strömsholmen på plats. Den 27 april hålls första träffen i Västervik, där det ges möjlighet till speedintervju med Scanfil.