Montico startar utbildning i samarbete med Toyota och Väderstad AB
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Skräddarsydd utbildning säkrar företags kompetensbehov

Efterfrågan på utbildad personal inom många industriyrken är stor och många företag har svårt att få tag på rätt kompetens. För att säkra framtida kompetensbehov startar nu Toyota, Väderstad AB och Montico en skräddarsydd utbildning inom svets i Motala i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Annika Franzén, Väderstad AB intervjuar potentiell deltagare

Annika Franzén, Väderstad AB intervjuar potentiell deltagare

– Vi har en väldigt stor kompetensbrist inom bland annat svets, ingenjörsyrket och annan yrkespersonal och vi ser en stor potential att hitta dessa kompetenser bland arbetssökande och nyanlända, berättar Annika Franzén, HR-direktör på Väderstad AB.

– Många nyanlända har en fantastisk kompetens som vi gärna vill ta del av och vi tror att denna utbildningsinsats som vi gör tillsammans med Arbetsförmedlingen blir en win-win för alla parter.

Det är många som har sökt sig till Monticos utbildningslokaler i Motala efter att ha fått information om utbildningen på Arbetsförmedlingen. Väderstad, Toyota och Montico är i full gång med att intervjua potentiella deltagare inför utbildningsstarten.

Susanne Tapper, HR-utvecklare på Toyota, hoppas mycket på projektet:

– Vi har jättesvårt att hitta svetsare och vi dammsuger marknaden efter svetskompetens. Flera av dem jag har intervjuat idag har yrkeskompetens från sitt hemland och genom att validera deras kunskaper, fylla på med sådant som saknas och ge en introduktion till svensk industri, så är detta ytterligare en väg för oss att hitta rätt kompetens.

Monticos bemannings- och rekryteringsverksamhet känner av ett stort tryck från marknaden och intresset för den här typen av rekryteringsutbildningar är stort bland företagen. Kristina Aronsson, som samordnar rekryteringsutbildningen från Montico tror mycket på den här typen av utbildningar:

– Genom att erbjuda en skräddarsydd utbildning kan vi hjälpa företagen och vår egen bemanningsverksamhet att säkerställa kompetensförsörjningen långsiktigt. Företagen får exakt den kompetens de efterfrågar och chansen för deltagarna att få ett jobb på företagen efter utbildningen är därmed stor, avslutar Kristina.

För mer information om rekryteringsutbildningen, kontakta Kristina Aronsson, telefon 0140-59 90 10.

Här kan du läsa en artikel från Motala tidning om utbildningen.