Montico en av landets 35 TSL-leverantörer
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Montico är en av landets 35 TSL-leverantörer

Uppdraget innebär att individer vars arbetsplats omfattas av Trygghetsfonden TSLs avtal har möjlighet att få hjälp och stöd hos Montico upptill ett år efter uppsägning. TSL-samordnare för Montico är Raili Svensson som från den första september i år verkar inom detta område i Blekinges region, för Monticos räkning.

Raili Svensson, TSL-samordnare på Montico.


Trygghetsfonden TSL är en kollektivavtalad omställningsförsäkring som startades 2004. Syftet är att underlätta för de anställda, företag och fack om företaget tvingas säga upp personal på grund av arbetsbrist. Som leverantör blir du tilldelad företag som har omfattas av avtalet och har uppgett ett behov av insatserna. Det kan även innebära att flera leverantörer delar på uppdraget hos ett större företag. 

Montico är en av de 35 TSL-leverantörer som finns i Sverige idag. TSL-samordnare för Montico är Raili Svensson som från den första september i år verkar inom detta område i Blekinges region, för Monticos räkning. 

- Det är viktigt att man är flexibel, de handlar mycket om att hjälpas åt. Där har vi en fördel med de olika verksamheterna vi har på Montico. Vi kan vara ett starkt stöd som leverantör eftersom vi har en bra bredd och många olika erfarenheter hos oss, säger Raili. 

Uppdraget innebär att individer vars arbetsplats omfattas av avtalet har möjlighet att få hjälp och stöd hos Montico upptill ett år. Detta kan innebära allt från rådgivning till utbildningsinsatser.  

- Man får möta individen där den är just vid tillfället, alla är väldigt olika i detta skedde. Vi utgår alltid från individen, vad de ser framför sig och vad de vill göra med sin framtid. Det finns lika många lösningar som det finns människor, förklarar Raili. 


Läs mer om hur Montico jobbar med omställning här.