"Vi kommer säkerställa att eleverna sammanförs med näringslivet"
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

"Vi kommer säkerställa att eleverna sammanförs med näringslivet"

Nästa vecka påbörjar årets första elever sin utbildning till industrirörmontör hos Montico. Utbildningen hålls som tidigare i Hammarö och riktar sig till både företag och arbetssökande. Efter ett kort uppehåll i och med en ny upphandling har Montico förstärkt närvaron i regionen ytterligare i form av nyanställningar.

Lotta Carlbäck, regionchef, Morgan Bråth, projektledare och Jan Reuter, projektledare och storkundsäljare kommer att på olika sätt driva och näringslivsanpassa denna verksamhet. De ser alla fram emot kommande vecka med de första eleverna på plats.  

Monticos utbildning till industrirörmontör är unik, då den just nu är den enda i Sverige inom just detta yrkesområde. En industrirörmontör arbetar på större industrier som har så kallade processledningar, det vill säga rörsystem som transporterar vätskor och gaser som ingår i den tillverkning som sker på industrin. Det kan till exempel vara pappersbruk, kemiska industrier och läkemedelsindustrier.

- Det finns ett stort behov av denna kompetens i branschen idag. Alla som går utbildningen hos oss ska vara anställningsbara när de slutar och vi kommer säkerställa att eleverna sammanförs med näringslivet, säger Lotta Carlbäck.

 

 Läs mer om utbildningen här >>