Monticos Stöd och matchning får högsta betyg
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Montico i topp bland leverantörer av stöd och matchning

Flera av Monticos kontor utmärkte sig när Arbetsförmedlingen i juni 2016 publicerade sin utvärdering av alla leverantörer av tjänsten stöd och matchning. I början av januari släpptes resultatet av den senaste utvärderingen och Montico får återigen toppbetyg inom området. Arbetsförmedlingen ger högsta betyg till vår verksamhet i Olofström, Karlskrona, Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Södertälje och Växjö.

Det glada gänget i region Skåne sydväst från vänster till höger: Mikael Classon, Susanne Follinger, Fredrik Börjeson, Johan Jedlid, Henric Stark, Jan Melin, Anneli Lindhe, Ulf Kullman, David Nilsson.

 

Henric Stark, studie- och yrkesvägledare på Monticos kontor i Helsingborg, berättar att samverkan med personalen inom bemanningen och kontoret i Malmö ligger bakom en del av framgångarna.

- Antalet deltagare i Helsingborg pendlar mellan 40-50 stycken, därför hjälps vi åt och samarbetar med handledare från andra orter i regionen i det dagliga arbetet. Även bemanningen i Helsingborg är högst delaktiga i det goda resultatet.

Henric pekar även ut handledarnas varierande bakgrund och olika kunskapsområden som en styrka. 

- Vår breda kompetens skapar fördelar för våra deltagare då vi kan erbjuda stöd och kunskap inom flera områden. Vi vill skapa en dynamik som ger deltagarna möjlighet att se flera perspektiv. 

 

Sol-Britt Håxell, handledare på Södertäljekontoret gläds över resultatet av utvärderingen. Hon berättar att Montico har högst betyg av alla leverantörer av stöd och matchning i Södertälje. 

- Det är viktigt att se varje enskild individ och läsa av vilken vägledning de behöver. I rollen som handledare fungerar du både som mentor och bollplank.

Sol-Britt lyfter även arbetet med mångfald som en positiv kraft. 

- Vi möter deltagare som kommer från olika bakgrunder och åldersgrupper. Det känns fantastiskt att vi har möjlighet att hjälpa människor som befinner sig i olika situationer i livet.