Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
henrikstark_SToMnyhet.jpg

5 december 2018

På Monticos stöd och matchning får deltagarna individanpassad hjälp på vägen mot jobb och studier av våra handledare och studie- och yrkesvägledare. Det kan vara konkreta verktyg och tips i jobbsökandet, hjälp att knyta kontakter med arbetsgivare men även coachning i den personliga utvecklingen. 

- Min uppgift är framför allt att hjälpa deltagare att hitta sin väg och få dem att komma till insikt om vad de mår bra av och vad som gör dem lyckliga. Detta är ganska svårnavigerat idag eftersom vårt samhälle utgår från att det är framgång som skapar lycka, när det kanske är precis tvärtom, säger Henric Stark som är studie- och yrkesvägledare på Montico.

Henric är verksam i Helsingborg, Kristianstad, Olofström, Karlskrona, Älmhult och Ljungby och träffar varje vecka stöd- och matchningsdeltagare för att prata om hur vi människor egentligen fungerar mentalt.

- De flesta av oss presterar och mår som bäst när vi är lugna och avslappnade. Det är ofta då vi kommer på de bästa idéerna, tar de bästa besluten och löser olika problem. Vi fungerar inte bra med ett stressigt sinne. Jag pratar därför mycket om att varva ner och få ner antalet tankar som snurrar i huvudet, eftersom det är mängden tankar som är problemet. Min övertygelse är att ett ökat välmående ökar chanserna att hitta rätt jobb. När det är rätt känns det i hela kroppen!

 

Mer information:

Montico erbjuder stöd och matchning på följande orter: Tranås, Vetlanda, Älmhult, Ljungby, Växjö, Helsingborg, Kristianstad, Olofström. Vill du veta mer? Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen eller läs här. Du kan också ringa oss på 0200-76 70 00 så berättar vi mer.