Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
rekryteringsutbildningsträff1.jpg

23 januari 2019

Rekryteringsutbildning är en flexibel och effektiv lösning där Montico tillsammans med Arbetsförmedlingen ordnar skräddarsydda yrkesutbildningar för arbetssökande som matchar företagets aktuella behov inom bland annat svets och CNC.

- Vi utgår från vad företagen har för konkreta kompetensbehov och ordnar en utbildning som matchar det. På det här sättet blir det enklare för industrin att hitta personal med rätt kompetens samtidigt som eleverna får en konkurrenskraftig utbildning med stora chanser till jobb, säger Kristina Aronsson som är samordnare för Monticos rekryteringsutbildningar.

De senaste två åren har Montico haft ett tiotal informationsträffar tillsammans med företag som Saab, Väderstad, Toyota, Fredriksons, Sulzer, Håmex och CNH Överums Bruk. Företagen har berättat om sin verksamhet och de arbetssökande som är intresserade har därefter kunnat välja att gå Monticos skräddarsydda yrkesutbildning som startat kort efter informationsträffen. Totalt är det omkring 80 personer som gått utbildningen och sedan fått jobb på företagen.

- Jag tror mycket på den här sortens behovsanpassade utbildningar. Det är en win-win-situation för alla parter och tillsammans gör vi en stor samhällsinsats. Industrin får den kompetens de efterfrågar och individen får en utbildning som med största sannolikhet leder till jobb, säger Kristina Aronsson.