Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
Morgan Bråth.jpg

16 november 2017

Morgan Bråth, Projektledare på Monticos skola Hammarö svetsteknik, har den senaste veckan åkt runt och besökt alla Monticos skolor för att informera om möjligheterna som finns för eleverna.

- Jag berättade om Montico som arbetsgivare, vilka möjligheter de har hos oss efter avslutad utbildning. Som svetsare kan du jobba i närområdet via vår bemanning, då vi har många kunder i dessa områden som söker kompetensen. Det kan många gånger resultera i en fast anställning, hos oss som konsult eller hos kunden. Vi erbjuder även resejobb för svetsare via Montico teknik, då kan det handla om uppdrag över hela landet, berättar Morgan.

Under besöken på Monticos skolor pratade han även med alla svetslärare om att hålla ögonen öppna på duktiga svetsare redan under utbildning.

- Om vår bemanning söker en duktig svetsare till kund och vi har en elev som har visat prov kompetensen som söks kan det vara aktuellt att tillfråga eleven om de vill ta ett tidsbegränsat uppdrag. Att göra ett kortare avbrott i studierna ska inte vara några problem, då det dessutom ger eleven erfarenhet från arbetslivet.

Morgans syfte med besöken är att den bas av duktiga svetsare som finns inom Montico byggs på ytterligare genom nya elever som väljer att stanna kvar hos Montico efter avslutad utbildning.

- Känslan är att informationen nådde fram bra, säger han. Vi utbildar duktiga svetsare och det är viktigt att de vet vilka möjligheter de har hos oss på Montico.

Vill du veta mer om Monticos svetsutbud?

Montico erbjuder allt från företagsutbildningar och svetsprövningar till uthyrning av kompetent personal inom svets. 

Kontakta Morgan Bråth eller Morgan Jansson för mer information.