Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
elin_gideskog_yh_produktionsledare.jpg

28 augusti 2019

- Det har varit ett stort intresse för utbildningen och vi har valt att göra ett litet överintag för att möta den stora efterfrågan. Vi har nu en grupp med 30 studerande, säger Maria Braun, utbildningssamordnare Montico.

Utbildningen går i Växjö men har riksintag vilket öppnar upp för sökande från hela landet. I årets grupp är det en stor geografisk spridning med studerande från både närområdet och mer långväga som Köping, Skövde och Mariefred. Och det är full fart från början.

- Upplägget är att vi träffas en gång i månaden på vår skola i Växjö och att de studerande mellan träffarna utför litteraturstudier och praktiska tillämpningar av olika uppgifter på sin arbetsplats. De är här i tre dagar och då maxar vi studietiden med föreläsningar och workshops från kl. 08.30 till 16.30, säger Maria Braun.

Innehållet i utbildningen har Montico arbetat fram tillsammans med bland andra Volvo CE, Xylem Water Solutions, Yaskawa Nordic och Saab Kockums som är några av de stora arbetsgivarna i regionen.

- Många företag har idag svårt att hitta rätt kompetens när de ska rekrytera chefer och ledare till industrin och har uttryckt ett stort behov av en utbildning med den inriktning som vi har med kombinerad produktionsutveckling och ledarskap, teori och praktik, säger Maria Braun.

En av de studerande är Elin Gideskog. Hon jobbar som gruppledare på PostNord i Växjö, en terminal som har funnits i knappt ett år.

- Jag har valt att gå utbildningen för att utveckla mig själv och komma längre inom jobbet i framtiden. Jag ser fram emot att lära mig mer om lean och produktionsledning. Det ska också bli jätteintressant att läsa arbetsrätt. Det känns jättebra att vara igång och jag har redan fått mycket idéer att ta med till jobbet för att utveckla arbetsplatsen, säger Elin Gideskog.