Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
morganbråth.jpg

10 maj 2019

Under april genomfördes en insyn på Monticos skola som nu fått besked att de återigen fått godkänt enligt branschens ställda krav. Något som gläder regionchef Lotta Carlbäck och Morgan Bråth som är en av de ansvariga för skolan.

- Vi är både glada och stolta över utmärkelsen. Det är en kvalitetsstämpel som visar att vi erbjuder eleverna en bra utbildning som branschen efterfrågar. Att vi har bra lärare, lokaler, utrustning och framför allt att eleverna är nöjda.

VVS-Branschens Yrkesnämnd ger varje år skolor som bedriver utbildning inom VVS, isolering och industrirör möjligheten att ansöka om att bli förstklassiga. En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning - både avseende teori och praktik.

- Det vi tittar på i ansökan är bland annat hur lokalerna ser ut, om det finns tillräckligt med lärare, om de praktiska övningarna är bra och om eleverna får de kunskaper som företagen förväntar sig, säger Henrik Johnsson från VVS-Branschens Yrkesnämnd.

Monticos industrirörmontörutbildning i Hammarö/Karlstad är en arbetsmarknads-/rekryteringsutbildning med riksintag. Utbildningen innehåller kurser inom bland annat rörsvetsning, VVS, industrirörteknik, ellära, isometrisk ritningsläsning, truck och travers.

Läs mer om VVS-Branschens Yrkesnämnd och kriterier för förstklassig skola här: https://vvsyn.se/forstklassig/

För mer information kontakta gärna:

Lotta Carlbäck, regionchef Montico, tel 054-300 00 25

Morgan Bråth, projektledare svetsskolan, tel 054-300 00 22

Henrik Johnsson, VVS-Branschens Yrkesnämnd, tel 08-564 854 36