Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
ny_yhutbildning_mariabraun.jpg

30 januari 2019

En gång om året är det möjligt att ansöka om att få bedriva utbildning inom yrkeshögskolan. Ansökan görs till Myndigheten för yrkeshögskolan som utifrån vissa kriterier och krav beslutar vilka utbildningar som ska godkännas.

Vi är mycket glada över att vi nu fått klartecken att ordna denna utbildning som vi drivit tidigare med goda resultat, säger Börje Johansson, vd Montico.

Efterfrågad kompetens

Innehållet i utbildningen har Montico arbetat fram tillsammans med bland andra Volvo CE, Xylem Water Solutions, Yaskawa Nordic och Saab Kockums som är några av de stora arbetsgivarna i regionen.

Det är viktigt att det finns en efterfrågan på arbetsmarknaden och att utbildningen ger den kompetens som behövs i näringslivet, säger Maria Braun, utbildningssamordnare på Montico och fortsätter:

Många företag har idag svårt att hitta rätt kompetens när de ska rekrytera chefer och ledare till industrin och har uttryckt ett stort behov av en utbildning med den inriktning som vi nu kan erbjuda med kombinerad produktionsutveckling och ledarskap, teori och praktik.

Riksintag till Växjö

Produktionsledarutbildningen kommer att gå i Växjö med riksintag vilket innebär att elever från hela Sverige är välkomna att söka. Utbildningen startar i augusti och pågår i två år på halvfart.

Upplägget är att man träffas en gång i månaden på skolan i Växjö och att eleverna sedan praktiskt genomför olika uppgifter på en arbetsplats. Detta ger en tät arbetslivsanknytning och öppnar upp för sökande från hela landet, säger Maria Braun.

Mer information kommer

Mer information om utbildningen och länkar till ansökningsformulär kommer inom kort.