Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
CNC.jpg

23 oktober 2017

Saab har ett stort behov av att anställa personal till sin verksamhet i Linköping och arbetar därför med olika typer av kompetensförsörjningsprojekt. Montico skräddarsyr nu en utbildning efter Saabs behov som riktar sig till personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen. Detta innebär att eleverna får exakt den kompetens som efterfrågas av Saab och har därmed stora chanser till anställning efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som genomförs på Monticos utbildningsenhet i Norrköping, varvar teori med flera praktikperioder. Saab har på så sätt möjlighet att lära känna deltagarna under utbildningen och hitta de personer som matchar företagets behov. Formella förkunskaper är inte det viktigaste i detta fall, utan stort fokus läggs på personlighet och social kompetens. Att öka antalet tjejer som jobbar inom området är också prioriterat, berättar Andreas Andersson, produktionsledare på Saab Aeronautics.

Kristina Aronsson som är samordnare för Monticos rekryteringsutbildningar tror mycket på denna typ av skräddarsydda utbildningar.

– Industrin har idag svårt att hitta personal med rätt kompetens och genom att skräddarsy en utbildning på detta sätt skapar vi en win-win situation för alla parter. Saab får den kompetens de söker och eleverna får en konkurrenskraftig utbildning med stora chanser till jobb. 

Vill du veta mer om våra rekryteringsutbildningar?

Kontakta Kristina Aronsson, samordnare för rekryteringsutbildningar, tel. 0140-59 90 10.