Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
Börje&Vivika_Almegacert.png

25 september 2018

Montico Kompetensutveckling godkända enligt Utbildningsföretagens nya skärpta krav

I årets auktorisation har kraven skärpts ytterligare, bland annat när det gäller att ha ett systematiskt kvalitetsarbete. 

- Vi är väldigt glada och stolta över den förnyade auktorisationen. Den stärker oss ytterligare som en seriös utbildningsaktör. För våra kunder är det en form av kvalitetsgaranti som visar att vi har hög kompetens och håller god kvalitet och har rutiner för kvalitetssäkring, säger Börje Johansson, vd Montico. 

Åtta kvalitetskriterier

Utbildningsföretagens auktorisation innehåller totalt åtta kvalitetskriterier med bland annat krav på att företaget ska erbjuda utbildningar med arbetsmarknadsrelevans och att man ska ha metoder, struktur och pedagogik som ger deltagarna rätt förutsättningar att nå sina mål med utbildningen. 

För varje kriterium ska utbildningsföretaget utförligt kunna beskriva hur man arbetar och bifoga dokument och rutiner man stödjer sig på.

Leder ofta till jobb

Vivica Ekedal är rektor för Monticos utbildningar som idag finns i Tranås, Olofström, Växjö, Motala, Norrköping, Helsingborg och Hammarö. Montico erbjuder bland annat företagsutbildning, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning och arbetsmarknadsutbildning.

- Vi ser ett ökande intresse för våra utbildningar och har för närvarande över 400 elever. I vår uppföljning ser vi att en stor andel av våra elever får jobb efter utbildningen, vilket är jätteroligt och visar att våra utbildningar matchar de kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden, säger Vivica Ekedal.