Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
hammarö.jpg

21 februari 2019

Igår hade Montico en informationsträff om sin skräddarsydda rekryteringsutbildning på Karlstad/Hammarö tillsammans med flera av regionens företag och arbetsförmedlingen. Deltagarna fick veta mer om vilka anställningsbehov företagen har och fick också möjlighet att gå på speed-intervju.

– Intresset bland de som deltog på träffen var stort och som det ser ut nu kommer vi starta en ny utbildningsomgång inom några veckor, säger Morgan Bråth som är projektledare på Monticos skola i Karlstad/Hammarö.

Matchar behoven

Rekryteringsutbildningen är en skräddarsydd yrkesutbildning för arbetssökande som matchar företagets aktuella kompetensbehov inom branschen. Utbildningen genomförs på Monticos skola i Karlstad/Hammarö som varvar praktik och teori tillsammans med flera praktikperioder.

– På det här sättet blir det enklare för industrin att hitta personal med rätt kompetens samtidigt som eleverna får en konkurrenskraftig utbildning med stora chanser till jobb, säger Morgan Bråth.

Stort behov av att anställa.

Ett av företagen som deltog på träffen var Naverviken AB i Karlskoga som har tillverkning av komponenter i framförallt rostfritt och aluminium till bland annat kärnkraftsindustrin.

– Vi har ett stort behov av att anställa personer inom bland annat svets och montering och vi ser en stor möjlighet att hitta rätt personer bland arbetssökande som får rätt kompetens genom vårt samarbete med Montico, säger Amel Bucuk, produktionsledare på Naverviken.

 

För mer information kontakta gärna:

Morgan Bråth, projektledare Montico/Hammarö svetsteknik

054-300 0022, morgan.brath@montico.se