Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
Verkstadsteknik_1_header_1903x476.jpg
Vuxenutbildning
Verkstad och CNC-teknik

Kursstart

Studietakt

Längd

Verkstad och CNC-teknik

Verkstadsmekaniker är ett högkvalificerat yrke där det råder brist på arbetskraft i såväl hög- som lågkonjunktur. Du kan utbilda dig till verkstadsmekaniker, montör, underhållstekniker eller CNC-operatör.

Som CNC-operatör blir dina arbetsuppgifter att övervaka maskinen och se till att detaljerna håller rätt mått och kvalitet. Utbildningen läggs upp individuellt med yrkeskurser som ingår i motsvarande nationella program i gymnasieskolan.

Längden på utbildningen mot montör eller underhållstekniker varierar beroende på vilka kurser man väljer och vilken typ av arbete man siktar mot.

Du som har tidigare yrkeserfarenhet kan genomgå en spetsutbildning. 

Hur ansöker man till utbildningen?    

Du ansöker till utbildningen genom studie och yrkesvägledningen hos din hemkommun. Här hittar du kontaktuppgifterna till Växjö kommun och Motala kommun

Kontakta gärna oss på 0200-76 70 00 så berättar vi mer om utbildningen och hjälper dig att komma vidare med din ansökan. Du kan även göra en intresseanmälan genom att klicka på den blå knappen längst upp till höger på sidan. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

 

Vi arbetar med individuella utbildningsplaner som tar hänsyn till dina förkunskaper, men även dina mål och behov.   

Du ska ha godkänt från grundskolan i svenska, matematik och engelska. Vi ser gärna att du är intresserad av att arbeta inom verkstadsindustrin.

Varje torsdag mellan kl 14-16 har vi öppet hus på Kungsgatan 1B i Växjö, kom gärna förbi och träffa oss om du vill veta mer om våra utbildningar eller vill ha hjälp med din ansökan.

1326 Verkstad och CNC-teknik info@montico.se