Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
Hittajobb_RegistreraCV_1903x476.jpg

Så lyckas du med ditt CV

Att skriva ett bra CV kan vara svårt - hur sticker jag ut i mängden? Det finns mycket att tänka på gällande innehållet och även utformningen spelar en stor roll. Här ger vi några konkreta tips.

Börja med det mest intressanta

En rekryterare vill snabbt och lätt kunna identifiera att den sökande har rätt kvalifikationer. Ofta görs det första urvalet utifrån endast CV. Börja med det mest intressanta och håll det kortfattat och lättöverskådligt med tydliga rubriker.

Fokusera på prestationer

Förutom att kort beskriva dina arbetsuppgifter och vad du ansvarat för på tidigare jobb, är det bra att beskriva vad du har åstadkommit och vilka resultatet du uppnått. När du konkretiserar vad du har lyckats med blir ditt CV mycket mer intressant.

Förklara titlarna

En titel behöver inte betyda samma sak på olika arbetsplatser. Beskriv konkret vad din roll innebar.

Foto eller ej?

Det finns egentligen inget rätt eller fel i den här frågan. Det finns säkert lika många åsikter om det som det finns rekryterare. Väljer du att ha med ett foto så är det i alla fall väldigt viktigt att du väljer foto med omsorg.

Till sist – korrekturläs

Ofta är det svårt att upptäcka sina missar på egen hand. Be någon noggrann och språksäker person läsa igenom ditt CV. Stavfel och särskrivningar ger inget bra intryck, oavsett hur bra meriter du har.