Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige
Hittajobb_RegistreraCV_1903x476.jpg

Luckor i ditt CV? Så här hanterar du dem

Kanske har du gått arbetslös en tid, varit ute på långresa eller varit sjukskriven. Det är inte konstigt att ha "luckor" i sitt CV, men frågan är hur du hanterar dem. Blundar du och hoppas på att en arbetsgivare inte ska upptäcka dem, eller redovisar du för varje period? Vi frågar vår rekryteringskonsult Ulf Kullman om råd.

Lägger du som rekryterare märke till om det finns luckor i ett CV?

- Ja, det gör jag. Men jag tycker inte det är negativt att ha en lucka CV:t. Alla kan någon gång i livet vara mellan två jobb, d v s arbetslös en period eller av någon annan anledning ha en lucka.

Ska man redovisa en lucka i sitt CV?

- Det är viktigt att vara ärlig och kunna förklara vad du har gjort under perioden. Du behöver inte redovisa för det i ditt CV, men förklara gärna i det personliga brevet och var förberedd med bra svar om du får frågor på en intervju.

 

Rekryteringskonsult Ulf Kullman om hur du hanterar en lucka i ditt CV.

Rekryteringskonsult Ulf Kullman om hur du hanterar en lucka i ditt CV.

Påverkar en lucka i CV:t möjligheterna att få ett jobb?

- Om det inte är en alldeles för lång lucka tycker inte jag att det påverkar möjligheterna att få jobbet om personen i övrigt uppfyller kravprofilen. Men det beror givetvis på vad det handlar om för en tjänst. Att en person gjort något annat en period kan också vara positivt. Det kan visa att du vågar gå utanför boxen, är handlingskraftig och vågar prova något annat. Om du lyfter fram vad du lärt dig och kan reflektera över det kan du kanske vända luckorna till något positivt.