Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

I augusti 2017 tog Stefan Niklasson, VD på WIPAB i Grums, kontakt med Morgan Bråth, Projektledare på Montico i Hammarö. Stefan var i stort behov av en MIG/MAG-svetsare till sitt företaget, något det idag råder stor brist på. Samtidigt kom Morgan i kontakt med Kovan Zakholy via Arbetsförmedlingen. Kovan hade utgångna svetsarcertifikat då han inte varit verksam i branschen på länge.

Kovan fick börja med att göra ett sitetest (en verifiering), där Morgan kunde få en inblick i hur länge sedan det var han svetsade och hur mycket han skulle behöva träna för att lägga ett nytt certifikat. Sedan gick allt snabbt. Kovan gjorde sitt sitetestet, blev presenterad för företaget och lade certifikatet under samma vecka. Veckan därpå hyrde WIPAB in Kovan som MIG/MAG-svetsare.

Han har under hösten 2017 varit uthyrd som konsult från Montico, men sedan den 1 januari 2018 går han över till fast anställning hos WIPAB.

- De är mycket nöjda med honom och Kovan stormtrivs på sin nya arbetsplats! Vi önskar honom lycka till i fortsättningen, säger Morgan Bråth.

Efter denna lyckade bemanning har WIPAB fortsatt sitt samarbete med Montico. Peter Magnusson, Produktionschef på WIPAB, bygger nu på sin kunskap genom Monticos IWS-utbildning. I väntan på att Peter kan ta över svetsansvaret på företaget har  Montico även undertecknat ett svetssupportavtal med WIPAB.