Logga in

Här finns vi

  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

Inom Monticos stöd och matchning får du som deltagare tillgång till rådgivning och samtal med en studie- och yrkesvägledare. I Kristers fall blev detta en vändpunkt. När han började på Stöd och matchning i Mjölby var han inställd på att söka jobb, men efter samtal med Monticos studie-och yrkesvägledare Pauline insåg han att det var nödvändigt att ta upp studierna igen för att nå sitt drömjobb. 

- Jag kände inte alls för att läsa in kurser innan. Efter samtal med personal på Montico förstod jag att det var det som krävdes för att jag ska kunna jobba med det jag vill i framtiden. Tiden på Stöd och matchning har gjort att jag fick tillbaka motivationen och även att jag har lättare att ta kontakt med människor. 

Nu läser Krister på distans. Han har redan klarat av engelska och ser fram emot att ta sig an matematik under sommaren. 

- När jag har läst upp mina betyg vill jag utbilda mig vidare till svetsare eller något inom fordon, berättar han. 

Han känner sig fortsatt motiverad och har nu ett tydligt mål framför sig. 

- Det var dags att ta tag i studierna. Det känns bra att jag kommer ha en utbildning i ryggen när jag är klar, det är ju ofta vad som krävs på arbetsmarknaden idag. Informationen från handledare och studie- och yrkesvägledare har varit mycket bra, jag har fått rätt hjälp att kunna gå vidare, avslutar han.