Stöd och Matchning Linnea Wong | Montico
Logga in

Här finns vi:

Sök
  • Följ oss på Facebook
  • Följ oss på Twitter
  • Följ oss på LinkedIn
  • Följ oss på Youtube
  • Följ oss på Instagram
  • Följ oss på Snapchat: Montico_sverige

"Handledarna hjälpte mig att hitta jobb som jag inte visste fanns"

Linnea Wong hade flera års arbetslivserfarenhet från både Scotland och Singapore, men att söka jobb på svenska arbetsmarknaden var annorlunda. Med en engagerad handledare på Stöd och Matchning fick Linnea hjälp att hitta rätt vägar och bygga sitt kontaktnät.

- Även om jag har jobbat flera år utomlands så går det till på ett helt annat sätt när man söker jobb i Sverige, än när man söker jobb i Singapore. Jag har lärt mig att man måste vara mer proaktiv när man söker jobb i Sverige, berättar Linnea. 

Efter att ha försökt att hitta jobb via Arbetsförmedlingens platsbank under en tid kände Linnea att hon behövde lite extra hjälp för att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Via sin handläggare på Arbetsförmedling kom hon då i kontakt med Monticos Stöd och Matchning i Motala.Från vänster: Malin Fyhr, Personalansvarig på Fredriksons, Rose-Marie Lundh, Handledare Stöd och Matchning och Linnea Wong 


Fyra månader senare är Linnea på väg mot en visstidsanställning på Fredriksons i Vadstena. Hon kom i kontakt med företaget via sin handledare på Stöd och Matchning och erbjöds först en månads praktik, som nu går över i en visstidsanställning till att börja med.  

- Det känns bra med en visstidsanställning, det är en bra början. Jag har fått in en fot, det har gett både nya erfarenheter och kontakter.


Linnea är tacksam för vägledningen och kontaktnätet hon fick hos Stöd och Matchning.  

- Handledarna har uppmuntrat och hjälpt mig att hitta möjligheter och chanser. De hjälpte mig att hitta jobb som jag inte visste fanns, och så har de ett stort kontaktnät med flera lokala företag. Det är ett viktigt stöd när man är ny på den svenska arbetsmarknaden.

Intresserad av Stöd och matchning?

Här kan du läsa mer om Stöd och matchning hos Montico.