Logga in

Här finns vi:

Kursstart

Studietakt

Längd

Svets- och plåtteknik

Vill du utbilda dig till internationell svetsare (IW - International Welder)? Efter godkänd utbildning får du ett ett IW-diplom som ger dig ett internationellt erkännande som svetsare, giltigt i fler än 30 länder.

Med en IW-utbildning som grund har du goda utvecklingsmöjligheter inom yrket. Det finns även många möjligheter att utvecklas vidare, såsom:

  • Att gå vidare från kälsvetsare till plåtsvetsare eller rörsvetsare och därmed öka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.
  • Arbete inom specialsvetsning eller annan kvalificerad svetsning. 
  • Ledning och övervakning, till exempel som robotsvetsoperatör med programmering av svetsrobotar eller ansvarig för ett antal robotstationer.
  • Läsa till en IWS-examen och därmed få möjligheter att arbeta som svetsansvarig på ett företag.

 

Hur väljer man programmet?     

Kontakta först din hemkommuns yrkes-och studievägledare. Kontakta sedan yrkesvägledaren för den kommunala vuxenutbildningen i din kommun, eller utbildningssamordnare på Montico.

En komplett IW-utbildning består av kurser som är uppdelade i praktiska övningar som ger den mångsidiga skickligheten som krävs. Teoretisk undervisning ger omfattande förståelse för metoden och grundmaterialets beteende samt ger kunskap om standarder och säkerhetsföreskrifter. Varje kurs avslutas med teoretisk och praktisk examinering som sker enligt Europastandarden EN 287-1.

Du ska ha godkänt från grundskolan i svenska, matematik och engelska. Har du erfarenhet av svetsning sedan tidigare börjar du med en nivåbedömning av dina tidigare kunskaper.

1327 Svets- och plåtteknik info@montico.se