Logga in

Här finns vi:

Verkstadsteknik_1_header_1903x476.jpg
Arbetsmarknadsutbildning
Verkstadsteknik och CNC

Kursstart

Studietakt

Längd

Verkstadsteknik och CNC

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta inom modern verkstadsindustri med inriktning på skärande bearbetning, CNC-teknik och CAD/CAM.

Det finns idag många olika arbetsområden inom mekanisk industri med allt från enklare arbetsuppgifter till högteknologiska och automatiserade arbeten. Med en utbildning till industrimedarbetare och CNC-operatör i bagaget kan du gå vidare och arbeta inom yrkesroller som bland annat maskinoperatör, montör, reparatör och kontrollant.

Individuell utbildningsplan

Vi tar hänsyn till dina förkunskaper men också till företagens behov av kompetens genom att arbeta med individuella utbildningsplaner. Vi bedömer din kompetens genom en kompetenskartläggning som också avgör längden på yrkesutbildningen.

När du har läst grunderna inom industriteknik kan du också välja att fördjupa dig inom underhåll och service.

Kompletterande CNC-utbildning

För dig som idag arbetar inom yrkesområdet men känner behov av vidareutveckling kan vi erbjuda följande utbildningar inom CNC:

  • Skärande bearbetning - grundutbildning
  • CNC teknik Grönt certifikat - grundutbildning
  • CNC teknik Blå certifikat - påbyggnadsutbildning
  • Individuellt anpassad grund eller påbyggnadsutbildning
  • Certifiering och validering

Studierna bedrivs huvudsakligen som självstudier. I vissa ämnen ingår regelbundna läraraledda lektioner.

Praktisk övning
Ger den mångsidiga skicklighet som krävs. Börjar med bänkarbeten där hålbearbetning som borrning och gängning ingår. Därefter fortsätter arbetet i konventionella svarvar och fräsmaskiner för att arbeta upp maskinvanan och känslan för material och verktyg. Även arbetsplatsförlagd utbildning ingår som en modul i utbildningen.

Teoretisk undervisning
Ger omfattande förståelse för metoden och kunskap om standarder och säkerhetsföreskrifter. Består bland annat av kurslitteratur, föredrag och praktiska simuleringar.

Inga förkunskaper krävs. Du bör ha intresse av att arbeta inom verkstadsindustrin.

1541 Verkstadsteknik och CNC info@montico.se