Logga in

Här finns vi:

Skräddarsydd utbildning gav Ali första jobbet i Sverige

Ali sökte jobb som svetsare hos ett av Monticos kundföretag, men klarade inte det teoretiska provet ute hos kunden. Fast besluten om att lyckas valde han då att gå en skräddarsydd svetsutbildning hos Montico. Idag är arbetar Ali som konsult hos kundföretaget som han sökte jobb hos innan utbildning.

 

 

Första gången Ali sökte jobbet som svetsare provsvetsade han ute hos kunden. Det praktiska provet gick bra, men Ali hade lite svårt för ritläsningen i det teoretiska provet och fick inte jobbet. Men han gav inte upp. Efter två veckors utbildning på Montico, som skräddarsyddes efter kundens krav på teoretisk kunskap, var han tillbaka hos samma kundföretag.

Denna gången klarade han det teoretiska svetsprovet med galans och kunden anställde Ali som konsult via Montico.

 

 

Han har nu jobbat hos samma kund i sex månader och de är jättenöjda med hans arbete. Även Ali är nöjd med sin anställning som konsult, som dessutom är hans första jobb i Sverige. Förutom ytterligare kunskaper inom svetsning har han även utvecklat sin svenska enormt mycket tack vare sitt arbete.

- Jag är jättetacksam för möjligheten att gå Monticos svetsutbildning. Det gjorde att jag snabbt kunde få den kunskap jag behövde för att få mitt första jobb i Sverige.

 

Nyfiken på utbildningen?

Här kan du läsa mer om svetsutbildning hos Montico.